۱۰ اشتباه رایجی که ممکن است هنگام استفاده از مرغ خام مرتکب شوید

10 اشتباه رایج در استفاده از مرغ خام

۱۰ اشتباه رایجی که ممکن است هنگام استفاده از مرغ خام مرتکب شوید

 

بسیاری از ما هنگام آشپزی در خانه ممکن است بدون اینکه متوجه شویم اشتباهات ساده – اما گاها خطرناک را در استفاده از مرغ خام مرتکب شویم که باعث ناراحتی های گوارشی برای خود یا خانوادمان گردد.

در اینجا ۱۰ اشتباهی که حتی آشپزهای با تجربه ممکن است هنگام استفاده از مرغ خام مرتکب می شوند بررسی میکنیم.

۱. نگهداری نامناسب مرغ

معمولا تصویر کوچکی از مرغ در قفسه یخچال برای انتخاب محل نگهداری مناسب بسته بندی های مرغ وجود دارد. با این حال، همیشه بهترین شاخص نیست.

آب بسته بندی های مرغ معمولا به بیرون نشت میکند به این معنی که اگر در قفسه ای بالای غذاهای آماده یا میوه ها و سبزیجات نگهداری شود، ممکن است مقدار زیادی از مواد غذایی موجود در یخچال را آلوده کند.

راه‌حل: بسته‌های مرغ را در ظرف  مناسب قرار دهید و در قفسه پایینی (یا حتی در کشوی پایین یخچال) نگهداری کنید.

۲. یخ زدایی اشتباه مرغ

اشتباه در یخ زدایی مرغ یکی از خطرناک ترین  و در عین حال رایج ترین  مواردی است که ممکن است در هنگام استفاده از مرغ خام رخ دهد. در دمای اتاق، باکتری های مرغ می توانند به سرعت چند برابر شوند. بخصوص سالمونلا در دماهای بالاتر فعال تر است. اگر مرغ را برای مدت طولانی روی کانتر آشپزخانه بگذارید تا یخ آن باز شود  – مانند زمانی که آن را برای شام امشب یخ زدایی می کنید -برای باکتری هایی که منجر به مسمومیت غذایی میشوند محیط مناسبی را ایجاد کرده اید.

راه حل: برای آب شدن یخ مرغ منجمد آن را روی پیشخوان یا داخل سینک قرار ندهید. در این حالت با وجودیکه که مرکز مرغ خیلی سرد است، قسمت‌های بیرونی آن می‌تواند خیلی گرم شود و احتمال رشد باکتریایی بیشتر میشود.  درعوض، مرغ را یک روز قبل از زمانی که قصد دارید آنرا بپزید از فریزر خارج کرده و در یخچال قرار دهید. در این روش ضخیم ‌ترین قسمت‌های مرغ هم زمان زیادی برای یخ زدایی دارند و در عین حال قسمت‌های بیرونی آن نیز خنک نگه داشته میشود و از همه مهم‌تر این روش ایمن تر است و سلامت گوشت مرغ حفظ میشود. اگر زمانی فراموش کردید که از این روش برای یخ زدایی استفاده کنید یا در لحظه تصمیم به استفاده از مرغ یخ زده برای شام گرفتید از روش یخ زدایی سریع مانند قراردادن در ظرف حاوی آب گرم استفاده کنید.

۳. بیرون نگه داشتن مرغ به مدت طولانی

همانگونه که گفتیم نباید مرغ را برای مدت طولانی کنار بگذارید اما نمی توانید آن را نیز مستقیماً بعد از خارج کردن از فریزر بپزید.

۱۵ دقیقه نگهداری مرغ در دمای اتاق باعث می‌شود مرغ به طور یکنواخت‌ تر بپزد و همچنین به شما کمک می‌کند از بیش از حد پختن بخش بیرونی مرغ در حالیکه داخل آن خام و نیم ‌پز است جلوگیری کنید.

راه حل: زمانیکه در حال آماده کردن همه مواد برای شام هستید، مرغ را (در بشقاب یا ظرفی که در آن نگهداری می شود) از یخچال خارج کنید. اجازه دهید حداکثر ۱۵ دقیقه بیرون بماند.

۴. شستن مرغ قبل از پختن

اگر گوشت مرغ را قبل از پختن میشویید ، اکنون وقت آن رسیده است که اینکار را متوقف کنید. مرغ خام نیازی به شستن  قبل از پختن ندارد. ممکن است فکر کنید که با شستن مرغ باکتری ها را از بین می برید اما در واقع با شستن مرغ خام فقط آن ها را پخش میکنید. تحقیقات نشان می‌دهد که هنگام شستشوی مرغ، ممکن است باکتری‌ها را تا فاصله ۹۰ سانتی متری سینک خود پخش کنید.

راه حل: از شستن مرغ صرف نظر کنید. مرغ را مستقیماً از بسته بندی بدون قرار دادن در سینک بپزید و با اینکار  آلودگی احتمالی اطراف آشپزخانه خود را کاهش دهید.

۵. خشک نکردن مرغ قبل از استفاده

قبل از پختن مرغ نباید آن را خشک کنید.

این اتفاق به این دلیل است که مایعاتی که در حین  فرایند تولید و بسته بندی مرغ استفاده میشوند( مرغ ها اغلب در محلول نمکی شسته می شود تا هنگام قراردادن در قفسه فروشگاه تازه تر آبدارتر به نظر برسند) می تواند مرغ شما را هنگامی که آن را مستقیماً در تابه قرار می دهید شل و آبکی کند. مرغ خشک شده و بدون آب  خیلی بهتر ترد و سرخ میشود.

راه حل: قبل از اینکه مرغ را سرخ کنید و یا روی گریل قرار دهید، آن را با دستمال کاغذی خشک کنید و یا میتوانید مرغ را در ظرف مناسب چند ساعت در یخچال بگذارید تا با هوا خشک شود. هوا رطوبت را از پوست مرغ خارج می کند و آن را خوب و خشک می کند تا هنگام پخت  ترد و کریسپی شود.

۶.  مرینیت کردن یا مزه دار کردن مرغ به اشتباه

مزه دار کردن  یک تکنیک عالی برای اضافه کردن طعم به مرغ است. شما فقط باید تکه های مرغ خود را با مواد  خانگی یا آماده ترکیب کنید و اجازه دهید چند ساعت قبل از زمان پخت استراحت کند.

توجه داشته باشید همانطور که در قسمت های قبل به آن اشاره شد نباید هنگامی که در حال آماده کردن بقیه مواد مورد نیاز برای وعده غذایی خود هستید مرغ را روی کانتر بگذارید چرا که احتمال ایجاد بیماری را افزایش میدهید.

راه حل: هنگامی که مواد طعم دهنده خود را تهیه کردید، آن را در یک کیسه زیپ دار بریزید و تیکه های مرغ را اضافه کنید بطوریکه کاملا مواد طعم دهنده تیکه های مرغ را بپوشاند سپس چند بار آن را برگردانید تا کاملا مواد مخلوط شوند بعد از آن کیسه را کاملا ببندید و در یخچال قرار دهید. (ظرف درب دار بشرطی که درب آن کاملا محکم باشد قابل استفاده است )

دقت داشته باشید پس از اتمام کارتان ، کیسه را مستقیماً داخل سطل زباله بیندازید یا آن را از ظرف در سینک خالی کنید. موادی که برای مزه دار کردن مرغ استفاده کردید قابل استفاده مجدد نیست.

۷. در تماس قراردادن مرغ خام با مواد غذایی دیگر

هنگام آشپزی ممکن است برای جلوگیری از کثیف کردن ظروف اضافی تصمیم بگیرید از وسایلی مثل تخته برش مجدد استفاده کنید. اما اینکار میتواند باعث آلودگی شود و عواقب خطرناکی داشته باشد.

راه حل: مرغ خام را روی یک تخته آماده جدا از سایر موادی که ممکن است برای وعده غذایی خود برش دهید یا چرخ کنید خرد کنید. اگر کلم یا کاهورا روی همان تخته ای خرد کنید که مرغ را تکه تکه کرده اید، می توانید سبزی های برگ دار را با آب مرغ آلوده کنید حتی اگر تخته را با یک حوله ضدعفونی پاک کنید، ممکن است این اتفاق رخ دهد. از بین بردن باکتری ها از یک سطح متخلخل یا دارای بافت با یک پاک کردن ساده امکان پذیر نیست. شما به شستشوی سطوح با دمای بالا مانند ماشین ظرفشویی نیاز دارید.

۸. استفاده مجدد از وسایل آشپزخانه بدون شستشو

اگر از همان انبری که برای ریختن سالاد استفاده میکنید برای چرخاندن مرغ خام هم استفاده می کنید ، ممکن است مواد دیگر  را با باکتری های مرغ خام خود آلوده کنید. این امر خطر ابتلا به مسمومیت غذایی را افزایش می دهد.

راه حل: باید تمام ظروفی را که با گوشت خام در تماس هستند کنار بگذارید و از آنها برای غذاهای دیگر استفاده نکنید. پس از هر بار استفاده باید آنها را کاملاً بشویید تا از پخش شدن آب مرغ جلوگیری شود.

۹. عدم شستن دست ها پس از دست زدن به مرغ خام

دستان شما به علت تماس مستقیم با مرغ بیشترین احتمال انتقال باکتری را دارند.

در واقع، اگر از دست های کثیف خود برای نگهداری مرغ، روشن کردن گاز، برداشتن چنگال از کشو و باز کردن یخچال استفاده کنید، ممکن است به راحتی کل آشپزخانه خود را آلوده کنید. هر سطحی که با آن در تماس هستید ممکن است حاوی باکتری های خطرناک باشد.

راه حل: پس از دست زدن به مرغ خام دقت بیشتری داشته باشید تا متوجه شوید که به چه چیزی و به کجا دست میزنید. بهتر است، یک دست خود را برای کارهای غیر مرتبط با مرغ نگه دارید و هر دو دست خود را در تماس با مرغ قرار ندهید. به محض اینکه مرغ را برگردانید یا آن را در کیسه برای مرینیت گذاشتید، با دستی که به مرغ نزده اید شیر آب را باز کنید و مقداری صابون پمپ کنید. دست های خود را کاملا بشویید و با یک حوله تمیز خشک کنید. از حوله ای که برای پاک کردن سطوح اطراف آشپزخانه خود استفاده کرده اید استفاده نکنید، در غیر این صورت می توانید باکتری هایی را که در حوله پنهان شده اند را به دست خود منتقل کنید.

۱۰. کندن پوست مرغ با دست

اگر تا به حال سعی کرده باشید پوست مرغ را قبل از پختن ، از سینه، بال ها و ران مرغ جدا کنید، می دانید که این تکه ها می توانند بسیار لیز باشند.

نگه داشتن پوست روی بعضی از قسمت های مرغ مانند ران‌ها و بال میتواند تاثیر مثبتی در طعم آن داشته باشد، چربی موجود در پوست می‌تواند در طول فرآیند پخت، طعم گوشت را بهبود بخشد. میتوانید مرغ را با پوست بپزید و سپس هنگام سرو، پوست آن را جدا کنید.

راه حل: از چاقوهای تیز استفاده کنید. چون کار کردن با چاقوهای کوچک و تیز راحت تر است میتوان سریعتر گوشت مرغ را از استخوان جدا کرد و در کل به علت کاربری راحتتر آنها در هنگام آلایش مرغ بافت مرغ هدر نمیرود.

مژگان مهرزادی